YAS: Your Advanced System
Krijg grip op uw belkosten met YOT: Your Online Telephone
24/7 toegang tot uw e-mail, agenda en contacten!
Automatiseer uw back-up en stel uw bedrijfsdata veilig met YOB: Your Online Back-up
Uw server altijd op een veilige en beschermde plek in ons datacenter
Dé veilige oplossing voor mobiele bestandsdeling

 

HEY! Hosted Exchange

 

Microsoft stopt met 2003/R2 ondersteuning

Gieten, maart 2015 - Over 4 maanden stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2. Na 14 juli 2015 is er vanuit Microsoft geen technische ondersteuning meer voor de 2003/R2- versie. Vanaf dit moment zijn er geen updates en patches meer beschikbaar.

Microsoft stopt met het ondersteunen van Windows Server 2003/R2 omdat het IT-landschap sinds de introductie, nu elf jaar geleden, ingrijpend is veranderd. Ontwikkelingen als Cloud Computing en de nadruk op technologie en daarvoor primaire bedrijfsprocessen zijn daar belangrijke voorbeelden van.

Ondanks dat Windows Server 2003/R2 sterk verouderd is, is het systeem nog altijd in gebruik bij veel bedrijven. Het gebruik van het product kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Het is dus van belang om snel informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003/R2 om op tijd te kunnen migreren.

 

 

 

 

 

 

 

 Een mogelijkheid is om zelf applicaties te gaan migreren naar een nieuwer besturingssysteem (Windows 2012/R2). Beschikbare Windows 2012/R2 Servers zijn:

  • Windows Server 2012 R2 Datacenter
  • Windows Server 2012 R2 Standard
  • Windows Server 2012 R2 Essentials
  • Windows Server 2012 R2 Foundation                                                                                                                                                             

Bij het migreren naar een nieuwe omgeving moet rekening worden gehouden of bestaande software (applicaties) ook optimaal functioneren in de nieuwe Windows omgeving en of de veiligheid van de bestanden gegarandeerd is. Het kost vaak veel tijd, geld en energie om de nieuwe omgeving te optimaliseren en dient er flink geïnvesteerd te worden in de nieuwe server en de benodigde software licenseringskosten.

Een alternatief kan zijn te migreren naar de Cloud. Het grote voordeel van Cloud computing is dat de eindgebruiker geen eigenaar is van de server hardware en de benodigde software. De gebruiker sluit een maandelijks abonnement af waarbinnen zaken als server onderhoud, software licensering, support en back-up automatisch geregeld zijn. De gebruiker ontvangt zijn of haar eigen desktop omgeving met alle applicaties die nodig zijn om te kunnen werken, zonder zelf nog om te hoeven kijken naar de IT infrastructuur. Er wordt enkel betaald voor wat daadwerkelijk gebruikt wordt. Hierdoor is de investering laag en blijven de IT kosten voorspelbaar en overzichtelijk. Een ander voordeel van cloud computing is de schaalbaarheid. Heel gemakkelijk kunnen gebruikers of applicaties op behoefte aan –of afgemeld worden, waardoor er heel flexibel en kosteneffectief gewerkt kan worden.

YARD-IT biedt een veilige Cloud omgeving om in te werken die geheel kan worden aangepast naar de wensen van het bedrijf. Tevens heeft men bij YARD-IT controle over het gebruik van de Cloud diensten en bepaalt men zelf welke applicaties er gebruikt worden en wie toegang heeft tot welke data. De Cloud diensten van YARD-IT zijn:

  • YARD   - Online Werkplek
  • YOT      - Online Telefonie
  • HEY!     - Hosted Exchange
  • YOB      - Online Back-Up

Met YARD kan men efficiënt online werken, YOT is de beste en meest complete telefonie oplossing, met HEY! kan men gemakkelijk e-mailen en agenda’s delen met collega’s en met YOB is bedrijfskritische informatie altijd beschermd. Ook is het een mogelijkheid om een (nieuwe) server onder te brengen in ons Datacenter en deze door ons te laten beheren.

Wij kunnen ons voorstellen dat het stoppen van Windows Server 2003/R2 vragen kan oproepen en dat u zich afvraagt of het overstappen naar de Cloud wel zo veilig is? YARD-IT biedt ondersteuning bij het maken van de juiste keuze en helpt u graag bij vragen om concreet te zoeken naar een passende oplossing.

Neem vrijblijvend contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en telefonisch via 088 011 53 00.

 

Download hier de factsheets in PDF:

       
Nieuw!      
     
YAS vs Office 365      
       
   
 4 Cloud Solutions    YAS   
       
 

 

 YOT
  YOT VAMO  
       
   
HEY!   YOB  
       
       
DATA   FILR  

 

Events

21 maart 2018

GDPR event, Hotel Pastilion, Haren

12 januari 2016

Netwerkevent De Netwerkvloer, Hotel Van der Valk, Zwolle

5 en 6 april 2016

Bedrijven Contact Dagen Drenthe, TT Hall, Assen